.

ATS Sitemi

ATS sistemi motor tork etkisini azaltmak için PAP tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Günümüzde gittikçe daha fazla pilot, küçük refleks kanatlarla uçuşa ve dolayısıyla daha güçlü motorlara yönelmektedir. Ancak küçük kanat, yüksek güçlü motor kombinasyonu uçuşta motor tork etkisinin çok daha fazla olması sonucunu da doğurmaktadır. ATS sistemi hafif pilotların da, ağır pilotlar gibi daha güçlü ve daha yüksek itişe sahip motorlarla aynı şekilde rahatlıkla uçabilmelerine olanak verir.

Bu PAP paramotorlarının 1989 yılından bu yana üzerinde uzmanlaştığı alçak askı noktalı paramotorların pilotajı açısından çok önemli bir gelişmedir. Çünkü artık pilot ağırlığı ve motor gücü arasındaki belirli bir oranın korunması eskisi kadar önem taşımamaktadır.

ATS sistemi ile paraşüt kolonlarının bağlandığı askı noktasının yüksekliğini değiştirmeden etkisini düşürmek ve dolayısıyla daha rahat ve hassas bir uçuş gerçekleştirmek mümkün olmuştur. Pervane dönüş ekseni kolonların bağlandığı kolların 90 mm üzerinde, karabinlerin hemen altında bir konuma denk geldiğinden ATS sistemi bir dengeleyici olarak iş görür ve yatay ve dikey hareketleri engeller.

ATS sisteminin bir diğer avantajı da, pervane yere göre 20 derece açı olşturacak şekilde en uygun konuma denk gelecek şekilde askı kolu üzerinde kaydırabilmesidir. Bu sistemin sayesinde PAP takımı genç pilotlarından sadece 56 kg ağırlığındaki Nicolas Aubert bile Polini Thor200 gibi güçlü bir motorla rahat bir şekilde uçabilmektedir.